Asukkaaksi Otokylään

Vuokrasopimus

Vuokrasopimukseen liittyviä asioita

Toimistossa hoidetaan mm. vuokrasopimukset, laskut, autopaikat ja perhesaunavuorot. Huoneistojen avaimet jaetaan myös toimistolta.

Vuokrasopimus tehdään kahtena kappaleena, joista toinen jää sinulle. Siitä kannattaa ottaa kopioita lähetettäväksi eri laitoksille (esim. Kelalle). Kopioita saat Otokylän toimistolta.

Vuokrasopimuksen liitteeksi tarvitsemme jokaiselta asukkaalta veroehdotuksen (verotuspäätös, erittelyosa ja verotustodistus) edelliseltä vuodelta  sekä läsnäolotodistuksen koululta. Mikäli toinen puolisoista ei ole opiskelija, tarvitsemme häneltä tulotodistuksen. Liitteistä Oulun kaupunki tarkistaa, ettei asukasvalinnoissamme ole varallisuusrajan ylittäviä henkilöitä  (varallisuusraja yhdeltä hengeltä on 34 000€ ja kahdelta hengeltä 43 000€).

Talonkirjaotteesta selviää asuntosi vuokra ja siinä asuvien asukkaiden  tiedot. Talonkirjaote kannattaa laittaa alkuperäisenä asumislisähakemukseen. Jos tarvitset lisää otteita, niin voit noutaa niitä Otokylän toimistolta.

Vakuusmaksusta olet saanut vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä laskun, jonka eräpäivä on noin viikko vuokrasopimuksen alkamisesta.

Vuokralasku tehdään aina seuraavaan helmikuuhun asti. Laskuyhdistelmästä näet erittelyn vuokran määrästä ja muista maksuista, sekä jokaisen  kuun eräpäivän. Jos lasku menee hukkaan, niin voit tulla hakemaan uuden  toimistolta. Jos sinulla tulee hankaluuksia vuokranmaksun kanssa, otathan  yhteyttä meihin niin sovitaan asioista hyvissä ajoin.